Graag breng ik individuen, teams en organisaties verder in hun ontwikkeling en in het behalen van hun doelstellingen.

commercieel en bedrijfskundig, persoonlijk Met energie,  inzicht en humor. 

Bovendien pragmatisch,  scherp en doelgericht .

  • certified Business Coaching
  • Executive Coaching
  • Loopbaan Coaching
  • (Retail) Consultancy, advies en uitvoer/projectmanagement op afgebakende commerciele projecten
  • Trainer (DISC, samenwerken, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, sollicitatie, personal branding)
  • Docent Ondernemerschap & RetailManagement (HBO: NHL-Stenden)

Door mijn persoonlijkheid en ervaring, word ik vaak ingezet in een commerciele omgeving, waar dan wel focus of hulp moet komen op het iets  voor elkaar krijgen, dan wel aandacht of hulp nodig is op meer persoonlijk (ontwikkeling) vlak.  Opdrachtgevers vinden het prettig dat ik hun context ken, wanneer het om de persoon gaat en opdrachtgevers vinden het prettig dat ik ook mensgericht ben, wanneer het om resultaten behalen gaat.

Own your life and make it happen!


Opdrachtgevers/coaching werknemers de afgelopen 20 jaar: o.a.  Ahold/Delhaize, AH, Etos, hema, shell, bp, disney, nuon, super de boer, talentfirst, ing, andersen consulting, mediabedrijven, e.a.

Eva's achtergrond samenvatting: 

Eva Rutten is oorspronkelijk opgeleid als Docent Geschiedenis. Na haar afstuderen heeft ze een intern opleidingstraject binnen Albert Heijn gevolgd om opgeleid te worden tot Category Manager. (Commercieel verantwoordelijk voor een productgroep). Via een uitstap via de NS en BP werd zij Category Manager bij Etos, binnen het Ahold Concern. Na de geboorte van haar zoon in 2001, is zij meegereisd met haar echtgenoot naar Schotland, die daar voor Shell naar toe moest. Door het mislopen van een tweede zwangerschap aldaar, kwam zij daarna in Nederland in vruchtbaarheidstrajecten, waardoor ze een interim opdracht heeft aangenomen; het organiseren van de AH Disney weken. Het interimmen beviel zo goed dat daarna veel diverse mooie interim opdrachten werden vervuld gedurende 18 jaar als freelancer. Naast commerciele klussen zette Eva zich de afgelopen jaren steeds actiever in als Adviseur/Bestuurder binnen de Non Profit sector. (nieuwe hockeyclub AMHC Westerpark, orkest, museum, goede doelen) 

Tijdens, maar met name na commerciele klussen, bleef Eva altijd een aantal mensen als Coach ondersteunen. Nu profileert zij zich met name als Business Coach, Persoonlijke Coach, als Adviseur/Consultant, als Trainer/Docent en Interventie Coach.

Eva is scherp, pragmatisch, sociaal, direct en zorgzaam. Humor en relativeren zijn belangrijk voor haar.

Hobbies: Zingen (klassiek), spelletjes spelen, koken en dineren. 

Eva heeft de opleiding 'Leergang voor Professionals' af aan de School voor Coaching in Utrecht afgerond, een erkend StiR opleidingsinstituut. In de feedback van haar docent kreeg zij te horen, uitzonderlijk getalenteerd te zijn. Ook is zij DISC gecertificeerd. Eva werkt als zelfstandige en is aangesloten bij TalentFirst als Business Partner.